’t Lètste Nieuws

Spelregels voor de intocht

Elk jaar plaats de Oeteldonkse Club van 1882 spelregels online met betrekking tot intocht. Zo ook dit jaar weer. Jaarlijks nemen enkele van onze leden deel deze “tocht der tochten” en daarom willen wij deze regels nogmaals bij onze leden on de de aandacht brengen.

Opstellen voor de intocht kan aan de linkerzijde van de stationsweg achter de koetsen van de Prins en zijn Adjudant en van de Peer met zijn gevolg. Oftewel wij stellen ons ook dit jaar weer gewoon op bij de draak. Wat ook mooi is, ze hebben ook dit jaar de route van de intocht weer gelaten zoals hij voorgaande jaren ook is geweest. Oftewel vanaf de draak tot aan de Kruisstraat lopen wij met zijn allen in colonne, vanaf de Kruisstraat tot halverwege de Vughterstraat moeten wij sprinten om vervolgens in een kleine draf tot voorbij het stadhuis te lopen.

De Elluf spelregels

De “Commissie vaan Intocht”, zoals zij zichzelf noemen, heeft Elluf spelregels samengesteld waaraan de deelnemers van de intocht zich dienen te houden.

 1. De Prins heeft altijd voorrang, ook als hij het niet heeft dan heeft hij het toch!
 2. Achter de koetsen aanlopen en aansluiten.
 3. Tijdens de Intocht aansluiten en probeer de bekende gaten te voorkomen.
 4. Doorlopen, anders wordt onze Knillis erg ongeduldig, die wil ook Carnaval gaan vieren.
 5. Geen gemotoriseerd verkeer en geen enkele vorm van levende have.
 6. Heb je een langere act dan gemiddeld? Neem gerust de tijd. Je mag dan echter wel ingehaald worden door andere deelnemers.
 7. Wil je een act die langer duurt inhalen? Dan graag links inhalen.
 8. Laat je horen, het hoeft geen stille tocht te zijn, het is feest! Maar geen elektronische muziek of politieke uitingen in welke vorm dan ook.
 9. Acts die zich niet aan de regels en/of aanwijzingen houden worden uit de Intocht verwijderd.
 10. Houd jouw act compleet, tot het einde van de Intocht, en daarna ook. Laat niets slingeren, de gemeente werkt al zo hard voor ons.
 11. Aan het eind van de Intocht loopt er een Commissielid of -vrijwilliger met duidelijk zichtbaar het bordje ‘Einde Intocht’. Zie je dit bordje voor je, dan loop je niet meer mee in de Intocht en ben je te laat om nog voor het stadhuis langs te lopen!

Wij wensen onze deelnemers een fijne Intocht!

Déél 't lètste nieuws via...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin