OC van 1882 neemt moeilijk besluit

Na aanleiding van de persconferentie van Mark Rutte van vanavond, dinsdag 13 oktober, heeft de Oeteldonksche Club van 1882 een moeilijk besluit genomen om alle fysieke activiteiten voor en tijdens carnaval af te gelasten.

De veiligheid en gezondheid van alle Oeteldonkers staat voorop en daarom worden de richtlijnen van het RIVM gevolgt. Met pijn in het roodwitgele hart zal Amadeiro dus niet om 11.11 uur op zijn stapsteen stappen, zal er geen intocht worden gehouden en zal ook Knillis niet op de markt te bewonderen zijn. Eerder was al bekend dat de grote optocht niet zou doorgaan.

Er zal wel een jeugdprinsengroep worden gekozen, maar die zullen voornamelijk digitale activiteiten hebben.

Maar is er dan helemaal geen Oeteldonk komend jaar? Natuurlijk wel. De Oeteldonksche Club van 1882 gaat het spel digitaliseren zodat wij het spel en de tradities van Oeteldonk digitaal kunnen spelen. Zo kunnen we buitenstaanders meer bijbrengen wat Oeteldonk nou precies is. Hoe het programma er precies uit gaat zien zal de komende maanden langzaam uit ons moeras komen borrelen.

Wij, C.V. De Aardappels, staan ook met pijn in ons hart achter dit moeilijke, maar verstandige besluit, van de Oeteldonksche Club van 1882. Wij wensen iedereen veel sterkte, OC van 1882 en alle ordenaorissen in het bijzonder. Wij letten op elkaar en ook op jullie. Wij zullen bij de eerste kleuren van Rood-Wit-Geel ook weer in ons durp te vinden zijn. Hopelijk is dit zo snel mogelijk.

Déél 't lètste nieuws via...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin