Ook dit jaar geen festiviteiten in Oeteldonk?

De Oeteldonksche Club van 1882 heeft gisteren al haar leden een e-mail gestuurd met daarin de aankondiging dat er ook dit jaar geen grote festiviteiten kunnen plaats vinden in ons dorp. Helaas!!!

Onderstaand het bericht dat de Oeteldonksche Club van 1882 op haar eigen website heeft geplaatst. Bron: Oeteldonksche Club van 1882.

Hiermee lijkt het er dus op, dat er ook dit jaar net als het afgelopen jaar, geen Oeteldonk zal plaatsvinden zoals wij dit kennen, beleven en proberen over te dragen. Wij zullen zelf kijken wat er mogelijk is en daarnaast wachten wij natuurlijk op alle mooie ideeën die uit het moeras zullen opborrelen.

Momenteel weten wij helaas niet wat ons te wachten staat de komende carnaval. Ons 22 jarige bestaan zouden wij natuurlijk graag in ons moeras vieren met alle Oeteldonkers, maar wat er ook gebeurd wij “draoie gewoon deur”.

Geen grote festiviteiten in Oeteldonk

Er zijn nog veel onzekerheden wat en of er iets kan en mag met carnaval. Ondanks de ruime, landelijke versoepelingen, zijn grote festiviteiten nog niet mogelijk. Daarom hebben we besloten dat er naast de al eerder afgelaste Grote Optocht, ook dit jaar geen Intocht van de Jeugdprins en van ZKH Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant is en geen onthulling en begrafenis van Knillis op de Markt. Al deze georganiseerde festiviteiten mogen binnen de huidige regelgeving niet en kunnen op korte termijn ook niet meer goed georganiseerd worden. Toch is er wel hoop…

Want wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!

Achter de schermen zijn we bezig met een Oeteldonkse belevenis die we samen met onze partners ontwikkelen. Die belevenis kunnen we eventueel uitbreiden naar onze Ordenaorissen of andere locaties. Ons uitgangspunt is dat carnaval vooral bestaat door de verbindingen die we voelen. Met elkaar, maar ook met onze partners. We bereiden ons voor op een Oeteldonkse happening in ons Hoftheater der Amadeiro’s met beperkt publiek waar we onze Hoogheid ontvangen, Knillis onthullen en waar veel Oeteldonkse muziek en gezelligheid is.

Dat evenement – waarin je je in een echt bruin, Oeteldonks café waant, hebben we omgedoopt tot ‘Op een kratje in de kroeg’. Achter de bar staan bekende kasteleins die net als in hun eigen café een groot feest bouwen. Natuurlijk komt er een clubke binnen, klimt iemand op een kratje en zingt spontaan een liedje, is er veel klets en gein en komt er soms zelfs hoog bezoek. We zenden dit feest live via Youtube uit, zodat diegenen die thuis of elders zijn, ook de typische Oeteldonkse gezelligheid van in het café mee kunnen beleven.

En wie weet, kan en mag er meer…

Over wat er kan en mag tijdens carnaval zijn zoals gezegd nog veel onduidelijkheden. Voor de jeugd gelden al ruimere regels. Het ministerie van Jeugdzaken is bezig met een fysiek en feestelijk programma voor het jeugdprotocol, Oeteldonkertjes thuis en op de scholen.

Wij staan in nauw contact met gemeente en onze Ordenaorissen en stemmen de komende weken verder af of en wat er eventueel mogelijk is. Als er ook maar een beetje ruimte is om iets meer veilig en verantwoord te doen passend bij de coronacontext op dat moment, dan zullen wij dat zoveel mogelijk faciliteren. Het zal allemaal anders dan anders zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Liever een beetje rood-wit-geel dan helemaal geen rood-wit-geel, vinden wij.

Déél 't lètste nieuws via...
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on linkedin
Linkedin