Kèronaa & Oeteldonk

Sinds 1882 speelt Oeteldonk het spel van de omgekeerde wereld. Sinds 1999 spelen wij dit spel vol overgave mee. Het is een mooi spel boordevol tradities, gevoel en beleving. Bij dat spel hoort natuurlijk ook een feest. Dat feest kunnen we vanwege de huidige pandemie niet vieren zoals we dat zo graag zouden doen. Niet alleen wij vinden veiligheid en gezondheid van onze medemens en ons zelf belangrijk, maar ook de Oeteldonksche Club volgt de richtlijnen van het RIVM op de voet.

De Oeteldonksche Club van 1882 wil duidelijk maken dat het spel dat wordt gespeeld op geen enkele manier de gezondheid van mensen op het spel mag zetten. Daarom heeft het bestuur van de Oeteldonksche Club van 1882 het volgende besloten:

* Alle fysieke activiteiten voor en tijdens carnaval 2021 worden afgelast. De Hoogheid zal dus niet fysiek aankomen op zondag 14 februari op het station, de intocht zal niet worden gehouden, er zal geen onthulling van Knillis zijn op de markt en er is geen Open Hof. Er zal geen Grote Optocht zijn en ook gaat de Keinderopttocht niet door. Er zal wel een jeugdprinsengroep worden gekozen, maar zij zullen voornamelijk digitale activiteiten hebben. Deze jeugdprinsengroep zal, mits de het weer toegestaan is, op 11 november flink gaan uitpakken.

* Wat er wél gaat gebeuren gedurende de komende carnaval is het spel vol tradities spelen, aldus de Oeteldonksche Club. En dat gaan we digitaal doen. De komende maanden wordt er gekeken hoe hieraan invulling gegeven gaat worden.

Verplaatsen carnaval?

Zoals de Oeteldonksche Club van 1882 hierboven al heeft gemeld spelen wij met zijn allen het spel Oeteldonk. Hierbij komt de Hoogheid aan in februari en niet in mei of zelfs nog later. Bij de Bossche horeca “Borrelt” het idee om in mei een zomercarnaval te houden. De Oeteldonksche Club wil wel meedenken met de Bossche horeca, haar verenigingen en de gemeente ‘s-Hertogenbosch over een grootschalig evenement wanneer de coronamaatregelen niet meer gelden. Een evenement waar we elkaar weer mogen ontmoeten en samen zijn. Niet specifiek bedoelt voor carnaval, maar veel breder en groter dan dat. Hoe dat eventueel ingevuld gaat worden volgt.

Wij staan als carnavalsvereniging voor de volle 111% achter het besluit van de Oeteldonksche Club van 1882 en zullen indien nodig ook onze taak hierin gaan vervullen. Wij kunnen niet meer dan respect hebben voor dit moeilijke, lastige maar zeker begrijpbare besluit wat er genomen is. Laten wij met zijn allen hopen dat we deze pandemie snel de kop kunnen indrukken en we weer samen mogen komen.