Hots Knots Rit is geschiedenis

Wij hebben tot ons verdriet onderstaande bericht tot ons genomen. Wij hebben sinds onze oprichting jaarlijks met veel plezier deelgenomen aan een van de mooiste onderdelen van het Oeteldonksche spel “De Hots-Knots-Rit”. Jaarlijks keken wij weer uit naar de schitterende route door ons Oeteldonsche moeras en de daarbij behorende opdrachten. Het ene jaar was leuker als het andere jaar, maar dat weerhield ons niet om het daarop volgende jaar toch weer deel te nemen. Wij danken de prakkezeerkermissie dan ook uit de grond van ons Oeteldonksch hart voor al deze jaren. Met enkele prijzen in onze prijzenkast hopen wij elkander nog vaak tegen te komen in ons moeras waar wij onder het genot van een glaasje brandewijn of een drankje van onze hofbrouwer kunnen terugkijken naar het mooie verleden.

Namens alle deelnemende Aardappel Knots Equipes: DANK JULLIE WEL.

 

De HOTS-KNOTS-RIT is (helaas) verleden tijd.

Maar liefst 67 keer werd de Hots-Knots-Rit georganiseerd. Het uitzettersteam uit het verre verleden, maar ook uit een meer recente periode deed dat met veel plezier.

Na enige turbulente jaren van gedwongen rust is het team tot de conclusie gekomen, dat zij niet langer de, veel omvattende, organisatie op zich kan nemen. We hebben nog een poging ondernomen nieuw leven, vers bloed, in de prakkezeerkermissie te brengen, maar ondanks de positieve respons zien we te veel organisatorische en personele problemen. We zetten dus met pijn in het hart een punt achter een puntgave Oeteldonkse traditie.

De zaterdagmiddag voor Carnaval zal door de potentiële deelnemers anders moeten worden ingevuld. Voor de leden van de huidige prakkezeerkermissie wordt het wennen niet meer bezig te zijn met het bedenken van grappen, het maken van een aantrekkelijke route en het verzorgen van tal van organisatorische onderdelen . Dit zullen we erg missen, maar het meest zal het contact worden gemist met de enthousiaste inzittenden van de 121 versierde auto’s, die jaarlijks aan de start op de Parade verschenen.

Het ga U allen, ondanks het gemis aan de Hots-Knots-Rit, goed.

De Prakkezeerkermissie, voorjaar 2022.

Bron: Hots Knots Rit