Over Oeteldonk

Welkom bij onze snelgids over Oeteldonk. Neem gerust even de tijd om je in te lezen in ons spel Oeteldonk. Het spel wat wij het complete jaar spelen. Op de website van de Oeteldonksche Club van 1882 krijg je een indruk van Oeteldonk in ongeveer 1 minuut.

Oeteldonk

Oeteldonk kent een lange geschiedenis, en wel van 1882, waarin tradities en het spel de rode draad zijn. Wij kunnen hier pagina’s over vol schrijven, maar dat gaan wij niet doen. We proberen het kort te houden.

Waarom vieren wij feest in Oeteldonk? Dat doen wij omdat Prins Amadeiro, onze vorst, een driedaags bezoek aan zijn Pronkjuweel Oeteldonk. De gastheer van dit alles is de burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Maar dit zijn niet de enige belangrijkste personen binnen ons spel. De rest kan je door hier te klikken vinden. Maar de allerbelangrijkste spelers van ons spel zijn natuurlijk de vrijwilligers en alle overige Oeteldonkers. Allemaal aangestuurd door de Oeteldonksche Club van 1882, de vereniging die zorg draaft dat alle tradities en het protocol bewaard blijven.

Trots en tradities

Oeteldonkers zijn een trots volk wat ook erg creatief is. De muziek die je in ons dorp hoort is geschreven door en voor Oeteldonkers. We houden de tradities, die het spel met zich meebrengt, al sinds 1882 in stand. De blauwe boerenkiel, de rood-wit-gele kleuren zorgen dat wij jaarlijks met trots, plezier en humor het spel proberen te spelen en te delen met andere mensen.

Iedereen is welkom

In Oeteldonk is iedereen welkom om het feest mee te vieren en het spel mee te spelen. Maar wij, en alle overige Oeteldonkers, gaan er wel vanuit dat de tradities waar Oeteldonk uit bestaat worden gerespecteerd. Hierdoor kunnen wij met elkaar dit unieke feest nog jaren vieren en kunnen we blijven genieten van elkaar.